Promoţii în magazin

Vinurile săptămânii servite la pahar, în Tasting Room

Degustări de vin

Degustări oferite de producătorii de vin clienţilor noştri

Brunch & Wine Party

Evenimente “food & wine pairing”, experimente culinare şi enologice

Cadouri

Pachete cadou cu vinuri şi delicatese, pentru familie, prieteni sau companii

Turism viticol

Excursii în zone viticole celebre, vizite şi degustări la crame

Home » Degustări de vin

De trei ori MASI: Masianco, Campofiorin şi Mazzano Amarone

Autor: on 09/05/2013 – 12:00 am0 comentarii | 971 afişări

trio masi 2 De trei ori MASI: Masianco, Campofiorin şi Mazzano Amarone
Joi, 16 mai 2013, incepand cu ora 18.00, la magazinul Good Point va avea loc o degustare-eveniment cu vinuri de la MASI, unul din cei mai prestigioşi producători italieni de Amarone. Momentul culminant al serii va fi deschiderea unei sticle de Mazzano Amarone Classico (92/ 100 puncte Parker) din 2001, cel mai valoros Amarone de la MASI.

Evenimentul va debuta cu degustarea altor doua vinuri de la MASI: Masianco si Campofiorin. Ambele vinuri reprezinta insusi spiritul regiunii Valpolicella si vor fi asociate cu preparate culinare fine.

Lista vinurilor degustate

  1. Masianco Pinot Grigio e Verduzzo delle Venezie 2011
  2. Campofiorin Rosso del Veronese 2009
  3. Mazzano Amarone della Valpolicella Classico 2001

Preparate gastronomice asociate

  1. Tarta de branza cu spanac
  2. Muschi de porc cu branza feta si prosciutto cu garnitura de dovlecei
  3. Platou cu branzeturi nobile maturate

Masianco Pinot Grigio e Verduzzo delle Venezie IGT

  • An: 2011
  • Soiuri: Pinot Grigio, Verduzzo
  • Alcool: 13% vol
  • Potential de invechire: 3 ani
  • Robert Parker: 85/ 100 puncte
  • Fisa tehnica
  • Descriere: un vin produs în regiunea Valpolicella din nordul Italiei prin metoda Appassimento. De obicei această tehnică de vinificare este folosită pentru Amarone, dar cei de la MASI o aplică şi la acest cupaj de Pinot Grigio şi Verduzzo. Practic, vinul este obţinut parţial din struguri proaspăt culeşi şi parţial din boabe deshidratate. Metoda este migăloasă dar rezultatul este pe măsura efortului depus.

Campofiorin Rosso del Veronese IGT

  • An: 2009
  • Soiuri: Corvina, Rondinella, Molinara
  • Alcool: 13% vol
  • Potential de invechire: 15-20 ani
  • Robert Parker: 88/ 100 puncte
  • Fisa tehnica
  • Descriere: producătorul italian MASI a contribuit la definirea, în 1964, a unei categorii de vinuri denumite “supervenetiene”. Etalonul de la care s-a pornit a fost chiar acest Campofiorin. Tehnica de vinificare este inspirată de fratele său mai mare şi mult mai celebru, Amarone

Mazzano Amarone della Valpolicella Classico DOC

  • An: 2001
  • Soiuri: Corvina, Rondinella, Molinara
  • Alcool: 16% vol
  • Potential de invechire: 35-40 ani
  • Robert Parker: 92/ 100 puncte
  • Fisa tehnica
  • Descriere: Appassimento este metoda traditionala folosita in imprejurimile Venetiei pentru a concentra aromele si gustul vinului. Strugurii sunt culesi si lasati la uscat pe suporturi de bambus pe tot parcursul iernii pana in primavara cand sunt vinificati. Tehnica vine din vechime si a fost transmisa de familia Boscaini grupului de experti de la MASI care au reusit o abordare moderna a metodei pentru a obtine celebrul Mazzano Amarone Classico.

Opinii despre Mazzano Amarone Classico

  • “Daca-ntr-o buna zi ar veni la mine un inger si mi-ar spune: ‘Razvane, e hotarat de sus ca tu de azi inainte sa nu mai ai voie sa bei decat un pahar de vin pe zi pana la sfarsitul zilelor tale, unul singur si dintr-un anume vin, care ai vrea sa fie acesta?’ N-as sta deloc pe ganduri, ci as raspune: ‘Amarone sa fie, ingere!’ Si daca ingerul ar supralicita zicand: ‘cu care anume Amarone, din cate stii, te-ai lega pe viata?’ – cu nesimtire i-as raspunde, dintr-o suflare: ‘Mazzano!'” Răzvan Jurca, wine blogger
  • “Intalnirea cu un Amarone este mai mereu un moment deosebit. In primul rand pentru ca standardele de calitate impuse pentru producerea lui sunt atat de stricte incat rar te poti intalni cu o surpriza neplacuta iar Mazzano este unul de top in ceea ce priveste acest sortiment.” Nicusor Cazan, wine blogger.
  • “Nu stiu daca ar trebui sa ma bucur sau sa ma intristez, dar n-am gasit inca raspunsul la intrebarea “care e cel mai bun vin din lume?”. Ce pot spune insa, e ca sunt vinuri care, din punctul meu de vedere, se indreapta asimptotic catre perfectiune. Mazzano Amarone Classico e unul dintre ele. Cu certitudine stilul Amarone e un “acquired taste”: poate sa-ti placa doar daca-l vei incerca. Nu degeaba se spune ca descoperirea unui Amarone este o veritabila aventura a cunoasterii… Voi incheia cu replica unui prieten care a gustat, pentru prima oara, un Amarone Classico: ‘Dumnezeule, imi lasa gura vin…'” Răzvan Avram, wine blogger
  • Alte opinii ale bloggerilor de la UnVinPeZi.ro

Cost de participare: 180 lei/ persoana. Pretul include vinurile si preparatele culinare. Locuri limitate: 8 persoane.

Inscrieri: rezervari@goodpoint.com.ro | 0741 261 423. Rezervarea se face cu plata în avans.

S-ar putea să vă mai intereseze: